Barion Pixel

Milyen fegyvereket használhat az ördögűző az ördög ellen?

Ugyanazt mint minden keresztény: valódi szellemi fegyvereket.

Az evangélium a sisak, amely védi a fejet az ellenség illúzióitól és kísértéseitől. Az evangélium szükséges és a hit alapját képezi, mert távol tartja a kétségbeesés, a szorongás, a félelem, a rendetlenség azon gondolatait, melyek a fejből indulnak ki, mert az ellenség a fejen keresztül támad bennünket. Miért? Mert a fej az ember szabad akaratának központja.

Ha a fej tele van Isten igéjével akkor az ellenség nem léphet be.

Miért? Hogyan verte vissza Jézus a sátán kísértéseit? A szentírási idézetekkel. Az igazság fényével leleplezte a hazugságot és a kísértést. Ha nincs ott a fejünkben Isten igéje, akkor könnyen összezavarodunk és elveszünk.

Az imádság kardja, mellyel a csapdák ellen harcolhatunk. Az ima nem bontja meg a szavakat bla, bla, bla… hanem a szavakat sajátossá teszi. De csak ha hallgatunk Jézusra, mert csak akkor tudom meg hogyan reagáljak, hogy’ keressem Őt, hogyan bízzam Rá magam, ahol békére és erőre lelek.

Tehát az ima beszélgetést jelent Vele, nem csak gyakorlást.

Az, hogy hallgatunk Rá nem csak annyit tesz, hogy olvassunk vagy tanulmányozzuk az Evangéliumot. Be kell lépned a személyes térbe.

A szentségek jelentik a páncélt, amely Isten cselekedete az ember életében.

A gyónás erősebb mint az ördögűzés, minél többször gyónok, annál távolabb tudom tartani magamtól az ellenséget;

az Eucharisztia pedig a szellemi erőt jelenti a lélek számára. Végül ott van a hit pajzsa. Ha bízom Istenben, a sátán elkerül.

Az Eucharisztia és a kiengesztelődés szentsége megtart minket Isten és a világosság gyermekségében, távol tart minket a sötétségtől. Így lehetünk erősek az ellenséggel szemben. Fontos, hogy mindannyian használjuk a szentségeket, ne úgy éljük meg ezeket mint vasárnapi parancsok vagy vallási gyakorlatok, hanem mint egy konkrét találkozási lehetőséget a feltámadt Úr Jézussal.

Paolo Carlin atya, kapucinus szerzetespap, ördögűző

A Szentírás ismerete, az imádság és a szentségek… – Egy ördögűző 3 tanácsa
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük