Barion Pixel

Jézus azt mondja, tegyetek jót mindenkivel, szeressetek mindenkit. Az el nem ítélést, az irgalmat sokan félreértik, kiforgatják. Jézus nem a bűnök megítélésében mondja azt, hogy legyünk irgalmasak, hanem a bűnösök megítélésében. Nem azt mondja, ne is tartsuk bűnnek a bűnt, hanem bocsássunk meg a bűnösnek. Legyünk bőkezűek a szeretetben, áldást mondók a rágalomban, feddhetetlenek, mindig jó szándékúak az emberi kapcsolatokban. Vagyis nem arról van szó, hogy ne legyenek elvárásaink másokkal szemben, s akkor majd tőlünk se vár el semmit az Isten.

Nem arról van szó, hogy nézzük el a bűnt, s akkor majd nekünk is elnézi Isten.

A harag, a bennünk levő méreg valójában minket mérgez, saját magunknak ártunk vele. Ha a minket bántókért imádkozunk, rájuk áldást mondunk, könnyebb elengedni a haragot, feloldani a görcsös feszültséget magunkban.

Az ítéletet bízzuk Istenre, hiszen Ő igazságos bíró.

Ezt manapság sokan elhallgatják Róla, pedig igaz: Isten igazságos bíró, nemcsak irgalmas. Ha a mennyben sem lenne igazság, akkor hol lenne? Hiszen Jézus maga az Igazság. Elvennénk Tőle ezt a nevet, hogy magunkat feloldozhassuk, magunknak irgalmazhassunk? Isten irgalma abban valósul meg, hogy Jézus meghal értünk, elviselve a halált mindazért a sok bűnért, amit az egész emberiség előtte és utána elkövetett. Ha ezt elfogadom, ebben hiszek és követem Őt, akkor Jézus vérén át juthatok be a mennybe, rám vonatkozó igazságos ítélet nélkül.

Kérdések:

Elfogadom Jézus megváltását? Hiszem, hogy Ő váltott meg a bűntől, és a bűn következményétől (ami a halál)? Szeretem az ellenségeimet? Ha érzelemmel nem is, de rosszat teszek nekik vagy jót? Imádkozom az ellenségeimért? Ha nincs ellenségem, akkor azokért, akik nem szimpatikusak, akiket nem kedvelek a csoportban, az osztályban, a munkahelyemen?

Áldást mondok a többi emberre vagy csak magamra kérem folyton Isten áldását?

#hitvallo#napiige#oromhirunk#katolikus

Örömhírünk – napi evangélium közös családi imához és beszélgetéshez (hitvallo.hu)

Lk 6,27-38 evangélium

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük