Ősszel jelenik meg életünneplő, életvédő könyvünk, Magzatnaplóm címmel.

Várandósság hétről hétre új nézőpontból!

40 fejezet a 40 hétről, érdekes, eseménydús és vicces események a magzatgyerek szemszögéből.

A könyv célja, hogy segítsen kapcsolódni, kötődni, szeretni, Te pedig megismerd ezt a csodát, a magzati létet odabent! Kismamáknak és mindenkinek!  

Olvass bele a készülő könyvbe:

adventi mesés naptár hitvalló honlap

3. hét  

“Anyában létezem és fejlődöm, az ő szeretete etet és éltet engem.

Egyik pillanatról a másikra. Na jó, nem. Igazából kb. 24 órába telt, amíg anya és apa egy-egy sejtje egyesült. Mikor és hogyan? Amikor megalkottak engem. Most ne részletezzük a hogyan-t, mert a könyvemet minden korosztálynak írom, nem csak a nagyoknak. Viszont már készen van, megtermékenyülten itt vagyok, VAGYOK!

Mostantól egy egyedülálló és megismételhetetlen személy vagyok,
egy komplett ember.

Ha már vagyok, és itt vagyok, arra gondoltam, írok egy naplót erről a 9 hónapról idebent. Neked, drága Anyukám, és neked kedves Olvasóm, minden magzatnak, gyereknek, felnőttnek, és bárkinek, aki kézbe veszi ezt az irományt!

Szóval létrejöttem. Az egyedi genetikai állományom 23 kromoszóma anyától és ugyanennyi kromoszóma apától. Apa! Köszi az X-et! Király, hogy lány lettem!

Igen, ez az X mostantól minden sejtemben benne lesz, mint az egész 46 kromoszómából álló DNS-em is. Azaz egészen biztosan lány leszek, jöhetnek majd a csatok, hajráfok, fülbevalók, kényelmetlen cipők, nőnapi csokik és anyák-napi csokrok. No, de ne szaladjunk ennyire előre!

Mi van még a DNS-emben? Mostantól fix, hogy barna hajam lesz. Vajon mikortól engeded majd, Anya, hogy fessem? Tutira barna lesz a szemem is. Ennek örülök, mert a barna megy a barnához.

Fix, hogy kicsit hajlamos leszek a hízásra is. Jaj, ne már! Hát milyen szülők vagytok ti?! Pont ezt hagyni rám. Jó, értem, hogy nem tehettek róla. Végül is ti is ezt kaptátok a szüleitektől… Nem baj, már itt elkezdem majd a tornát, benn a méhmindenségemben.

 

Szóval most egy sejt vagyok össz-vissz.
De nem akarok egysejtű maradni!
Örülök, hogy élek,
ahogy minden élő örül a létezésének. Fejlődni, növekedni akarok.
Zsupsz!
Most ketté osztódtam,
már kétsejtű vagyok.
Hé! Ez nem is olyan nehéz!
Akkor folytassuk!

Kétszer kettő négy, már négy sejt alkot meg engem. Ha ez így megy, ripsz-ropsz száz- és ezersejtű is lehetek. Ekkor még nem tudom, hogy 50 osztódás után már 100 milliárdnyi sejtből leszek, de még mindig ugyanazzal a 46 kromoszómával, ami leírja emberi mivoltomat külsőleg és picit belsőleg is.

Hoppá, van itt valami furcsa. Ki ez itt mellettem? Gyorsan kiderítem!

– Te mit osztódsz itt? Éppúgy mint én! – förmedek rá a sajátosan direkt stílusommal.

– Helló! Én egy másik gyerek vagyok. Egyidőben jöttünk létre. Szóval, jobb, ha hozzászoksz a jelenlétemhez! – válaszolja derűsen a másik embrió.

– Micsoda? – engem nagyon meglep ez a dolog. .

– Bizony, ikrek lettünk. Te lány, én meg fiú, két külön petesejtből és hímivarsejtből. – magyarázza nekem ez az idegen, én pedig rájövök, hogy akkor ő nem is idegen, hanem a testvérem!

– Azta! Hát jó, legalább nem egyedül unatkozom majd a méhben. De ideje indulni, nem? – kérdezem tőle.

– De, gyerünk! – feleli a tesóm.

Bizony, valahogy nincs itt maradásunk. Valami hajt belülről, menni kell. Most nekiindulunk ezen a petevezetéken vagy min, el egészen a méhig. Ott vár minket a méhmindenség, ahol beágyazódunk, és kényelmesen elhelyezkedünk egymás mellett.

– Na, ne lökdösődj már! – szólok rá a tesókámra, hogy ne feledkezzen meg rólam.

Még csak egy hete jöttem létre, de már szedercsírának hívnak a dokik.

– De te ne merjél csírának nevezni, okés? – vetem oda, pedig nincs mitől tartanom, úgy fest kedves, rendes srác a testvérem.

A csírám most kettéválik. Egyik részből lesz a köldökzsinór. Az nagyon jó, az az én tápkábelem, amin keresztül jön a finom ennivaló Anyától. A tesóm kap saját zsinórt, így nem kell veszekedjünk majd a kaján, hogy kinek mennyi jut. De azért csak semmi diéta, Anyamindenség!

Miért hívom Anyamindenségnek az anyukám? Mert ő jelenti számomra a világmindenséget ebben a 9 hónapban. Anyában létezem és fejlődöm, az ő szeretete etet és éltet engem. (Nem nyelvtörőnek szántam, de olyasmi, ugye?)

Szóval van ez a csírám. Ennek a feléből készül még magzatburok is, az borítja be a világunkat, és vigyáz ránk. S végül egy méhlepény.

Milyen ez a lepény?

Később majd eszem almás lepényt, áfonyás lepényt, és egyesek még a spenótos lepényre is megpróbálnak rábeszélni. De ez nem olyan lepény. Telis-tele van hajszálerekkel! Ha kiterítenék, olyan szép mintázatú lenne, mint valami életfa, azt mondják… Ez az mi kis “ábécénk” idebent. Ez a méhlepény lát el oxigénnel, mindenféle élelemmel, és távolítja el a keletkező salakanyagokat is. Salakanyag? Na jó, ezt meg kell értened, itt nincs se pelenka, se angol wc.

Jó lenne,
ha minél többekhez eljutna ez a kiadvány?

TE is segítheted a terjesztést!

- előrendeléssel
- további kiadványaink megvásárlásával
- missziós persellyel

#magzat #varandossag #terhesseg #hetrolhetre #eletvedelem #abortusz #magzatelhajtas #vedekezes #termekenyseg #egeszsegvedelem #lelkiegeszseg #kotodes #kapcsolodas #szules #szuleszet #nogyogyasz #szuleszno #dula #terhesgondozas #vedono #gyermek #segitsegnyujtas #anyaotthon #krizishelyzet #kismama #kismamanaplo #terhesseginaplo #cukorterheles #afpvizsgalat #ultrahang #babanaplo #keresztelo

Aki most még VÁLSÁG, lehet később ÁLDÁS!

Magzatnaplóm magzat élet terhesség kismama terhességi teszt
Magzatnaplóm magzat élet terhesség kismama terhességi teszt
életvédelem kismama abortusz fogantatás terhességi teszt szívdobbanás hitvalló
Magzatnaplóm magzat élet terhesség kismama terhességi teszt