Barion Pixel
Egy adott kor fölött a gyerekeknek már nem elég az “Én Istenem, jó Istenem” esti ima, hanem koruknak megfelelő nyelvezetű, tartalmas hitbeli nevelést segítő könyvekre, beszélgetésekre van szükségük. (Ha a világi tudományokban szépen haladnak előre. fontos, hogy a lelkiekben se maradjanak le. Hiszen enélkül idővel a hitüket éreznék túl gyerekes dolognak.)
 

Szeretném hirdetni,

hogy megjelent az Örömhírünk könyv második kötete. Ha nem is olvastátok az elsőt, akkor is érdemes belevágni, mert nem épülnek egymásra a kötetek.
 

Miről is van szó?

Ez a könyvsorozat elsősorban családoknak íródott. Kb. 6 éves kortól már érdemes lehet elkezdeni a közös családi evangélium-olvasást. Ezt segíti ez a könyv: gyerekek számára is könnyen olvasható, nagy betűkkel szerepel benne a napi evangélium, majd utána korosztályonkénti magyarázatok következnek: kisebbeknek, kamaszoknak, az egész családnak. Beszélgetésindító kérdéseket találunk az elmélkedések után, ami segíti a közös gondolkodást. Végül egy-egy fohász zárja a sort.
 

Ezzel a módszerrel könnyedén fel tudunk építeni és meghonosítani egy napi 10-15 perces közös imát a családunkban.

Ezáltal rendszeres imaéletre szoktatjuk a gyerekeket (és magunkat is). Ehhez minden egyben benne van a könyvben, így egy rohanós nap után is különösebb szervezés nélkül megvalósítható a közös elcsendesedés.
 

Olyan visszajelzéseket

is kaptam, miszerint a könyv nem csak családoknak, hanem egyedülállóknak is ajánlható. Az elmélkedések felnőttek számára is tartalmasak, építőek.

Időseknek is kedvez

a szokásosnál nagyobb betűméret. Így most már 6-tól 99 éves korig mindenkinek ajánlom.
Ha szeretnétek beleolvasni, itt megtehetitek: www.hitvallo.hu/oromhirunk
 
Továbbá ha követitek a Hitvalló Vagyok profilt, ott rendszeresen teszek fel idézeteket.
 
Rendelhető itt, a honlapon (www.hitvallo.hu).
 
Nagyon köszönöm, ha tovább ajánljátok másoknak is, ez is egy

misszió!

Én Istenem, jó Istenem imádság gyerekeknek…
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük