Barion Pixel

Idézet az Igazából húsvét című missziós mesekönyvből

Jézus Krisztus valóságos történelmi személy, aki körülbelül 2000 évvel ezelőtt élt. A szülinapját karácsonykor ünnepeljük. Emlékeztek rá?

Miután a koszos, kicsi, betlehemi istállóban a világra jött, kalandos úton-módon utazott családjával Jeruzsálembe (ez a zsidó nép fővárosa), majd Egyiptomba (ez egy másik ország), később Názáretbe (vagyis vissza a zsidók földjére, egy vidéki kis településre). 

Aztán itt nőtt fel, ebben a faluban, ahol nevelő apukája, József ácsként dolgozott. Jézus is megtanulta az ácsmesterséget, ezt a munkát végezte ő is egy műhelyben. Ő is készített ládákat, asztalokat és szerszámokat. Egyszer akkorát csapott volna az ujjára, hogy talán le is esik, ha nincs ott az őrangyala, hogy elhúzza a kezét az utolsó pillanatban! Ezt Gábriel mesélte el nekem a mennyországban, akinek rengeteg érdekes történet van ám a fejében! Ő mindenütt óvta, figyelte Jézus lépéseit, mozdulatait.

Aztán harminc évesen a mi Urunk tanítani és gyógyítani kezdte az embereket. Arról beszélt mindenkinek, hogy milyen Isten, akit Mennyei Atyánknak hívhatunk. Én ekkor találkoztam vele először. A barátaimmal mentünk ki Őhozzá a Genezáreti-tó partjára, ahol már sok-sok ember összegyűlt, és együtt hallgattuk a szavait. Úgy beszélt, mint senki más! A zsinagógákban (ezek az akkori templomok voltak) sokszor nem értettem, mit magyaráznak nekünk. Jézus viszont olyan egyszerűen fogalmazott, hogy könnyen meg is jegyeztük a szavait.

Érdekelne az egész mesekönyv?

Várjuk rendelésed!
Jusson el az Örömhír minden gyerekhez!

Jézus gyerekkoráról
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük