1.Hét

„Az élet egy csoda!”

Nem akarok inkorrekt lenni az apukákkal. Továbbra is tény, hogy csak a nők szülhetnek, a férfiak nem. De nem hiába szeretem én a magyar nyelvet! Igaz, hogy csak a nők szülnek, de a várandósság által nemcsak a nő, hanem a férfi is „szülő” lesz. Tehát úgy van rendjén, ha a hímivarsejt kalandjairól is írok egy fejezetecskét. Szóval, hajrá Apukák! Olvassátok ti is bátran ezt a könyvet, és kötődjetek kicsi gyereketekhez már most!

Azt hittük, hogy a több száz petesejt mennyisége rendkívül sok. Nem akarok senkit sem zavarba hozni, de hímivarsejtből 20-60 millió darab van egy „adagban”. Vagyis a férfiak szervezete számára is rendkívül fontos, hogy gyermekeik szülessenek. Ez a nagy mennyiség sem pazarlás, hiszen a sejtek útvonala kifejezetten hosszú, úgy kb. 15 cm-es. Menet közben a „vándorok” több mint 90%-a elpusztul. Sokáig fennmaradt az az elmélet, miszerint pusztán a gyorsaság a nyerő, azaz a leggyorsabb spermium termékenyíti meg a petesejtet. Nos, az elméletek sok esetben semmi másra sem valók, mint hogy egyszer végre valaki megdöntse őket. Ez történt ezzel a teóriával is. Én azt mondanám, hogy az összehangoltság a nyerő, mások még messzebb mennek, és azt az új elméletet építik fel, hogy a két sejt közötti kémiai vonzalom a projekt alapja. Annyi biztos, hogy a két sejtnek jókor kell jó helyen lennie.

Tehát egy újabb rejtély. Szeretném már az elején tisztázni: az élet egy csoda! Tele rejtélyekkel. Hiába magasztaljuk a tudományt, a csoda nincs megfejtve, és nyugodtan beláthatjuk, hogy egy misztérium, egy megfejthetetlen valóság előtt állunk. Nem baj, hogy nem értjük. Nem baj, hogy nem tudjuk diribdarabjaira szedni és megmagyarázni. Álljunk meg, és szemléljük ezt a csodát, ahogy a gyönyörű naplementét vagy a csillagos égboltot derült éjszakákon.

Tetszik a történet?
Érdekel a folytatás?
Rendeld meg könyvben:
Magzatnaplóm címmel

Magzati fejlődés hétről hétre 2. hét
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük