Barion Pixel

Előáll Diabolosz is, ő sem akar lemaradni.

– Azért úgy gondolom, hogy a férfiaknak is van itt némi szerepe. József is jól megkörnyékezhető.

– “Gyerek?” Ezen agyal majd József éjt nappallá téve. Zűrös és összevissza álmai lesznek, valahogy majd a közelébe férkőzök ilyenkor. Tudom, hogy nem hagyja őt nyugodni a gondolat, hogy szereti Máriát. Mária az életet választotta, ő pedig segíti és támogatja ebben, minden erejével. Hogyan ingathatnám meg?

– Jó, jó. Szereti őt, de azt hiheti, nincs viszont szeretve, hiszen a magzat, akit az a lány a szíve alatt hord, nem az övé. – magyarázza Lucifer.

– Igen. Igaz. De úgy látom, Józsefnek már ez sem számít. A lányt szereti, a kicsi élet pedig szerinte ártatlan, mindenképp védeni kell. Nehéz fogást találni ezen, hiszen színtiszta igazság.

– Jaj, ne gyere nekem az Igazsággal, hiszen tőle rettegünk, ő a legnagyobb ellenségünk. Épp azon dolgozunk, hogy az Igazság ne válhasson emberré. Vagy talán elfelejtetted?

– Nem feledem egy percre sem. Beleláttam József álmaiba, gyűlölettel teli arcokról álmodott és éles köveket látott lelki szemei előtt. Az emberek kiáltoztak, és a kövek repültek. Ő nem tudta, hogy velük tartson, vagy testével fogja fel a köveket a lány és a rejtett kincs, az ismeretlen atya magzata elől. Az a baj, hogy azt hiszi, mindent meg kell tegyen azért a különös gyermekért, aki nem tehet arról, hogyan fogant, honnan származik. Akárhogy is ő Isten ajándéka, mert a magzat Isten ajándéka, minden magzat, még a nem-kívánt magzatok is… – Na ez az a pont, ahol valahogy sürgősen közbe kell avatkoznom.  

– Nem-kívánt magzat. Ezt hangsúlyozd majd! – tanácsolja Lucifer. – Szép dolog ilyet adni egyáltalán? Milyen Isten az, aki házasságon kívül ad gyermekáldást? Miért nem azoknak adja, akik várják, akik szeretnék, akik sóvárognak utána? Errefelé irányítsd. Ha megromlik az Isten-kapcsolata, bármi rosszra rávehető lesz. Nem szabad hinnie abban, hogy van segítség felülről, van szeretet, van jóság vagy bármi, ami minket legyőzhetne. Önzés kell ide, egyéni vagy páros önzés.

– Igen, Lucifer. De azért aggódom. József tudja, a gyerek már van, már él, már dobog a kicsi szíve odabent. Borzasztó! Képes elhinni, hogy valahogy mégis csak ez lehet Isten terve, és kész támogatni Máriát a gyerekvállalásban minden szempontból. Hajlandó követni Isten szavát bármiben.

– Alázat. Engedelmesség. Brrr. Rémes! Na, ezt ne hagyd, Diabolosz, mert még elveszíted! – okítja társát Lucifer.

–  Igen, tudom. Még más témákat is bevetek majd: “Mit fog szólni a család? Majd téged hibáztatnak, József, miért nem tudtatok várni az esküvőig. Szégyent hoztok a szeretteitekre ezzel. Hol itt a szeretet a család felé? Mit fog szólni a falu népe? Rajtatok nevet majd mindenki, micsoda ostobaság ez. Vagy a rabbi? Jaj, nem is mered majd elvinni a rabbihoz, hogy körülmetélje. Ne gondold, hogy van irgalom vagy bűnbocsánat a templomi közösségben. A vallás csak egy emberi tákolmány, ahol az ítélkezés erősebb a szép szavaknál.” – Diabolosz kezd belelendülni a mondókájába, Lucifer lelkesen bólogat. – “Mi lesz? Jaj, mi lesz? Félj, József, félj nyugodtan, ez teljesen emberi érzés. Amíg félsz, kiszolgáltatott vagy nekünk, mert nem tudsz tisztán gondolkodni.”

– Ez az. Az emberi félelem a legjobb barátunk. Növeld benne, fokozatosan, módszeresen. Meglátod, úgy megkötözöd vele, hogy képtelen lesz szabadon dönteni. – Lucifer egyre magabiztosabb, a terv mocskosul szépen alakul.

– Ezt is a fülébe súgom még: – folytatja Diabolosz. – “Eddig olyan jó ember voltál, nem várhat tőled ekkora áldozatot sem az a lány, sem Isten. Ugyan, ilyen Isten nincsen, aki ekkora próba elé állítana egy hétköznapi melóst. Nem vagy te valami próféta, hogy Istennek személyes terve legyen veled. Ez az egy bűn igazán belefér, hiszen senki sem tökéletes.”

– Tudod mit? Próbálkozz ezzel: – veti fel Belzebub. – “Mi lenne, ha te vinnéd egy vajákos asszonyhoz Máriát? Tudod, olyanhoz, aki tud segíteni az ilyen megesett lányokon. Abortusz mindig volt és lesz is. Ti is kibírjátok majd, a kapcsolatotokat nem terheli meg a közös bűn, sőt, inkább építi, meglásd!”

– Alakul, fiam, alakul. – helyesel Lucifer. – Mit tehetsz még hozzá?

– Mondjuk ezt: “Te is tudod, ez annyira nem lenne fair Istentől. Valld be, te még pár bulis évre vágytál a csinos feleségeddel és arra, hogy egy kicsit meggazdagodjatok. Mi rossz van abban, ha nem egyik napról a másikra akartok tengődni? Kell egy nagyobb ház, erősebb szamár, ez a girhes dög itt az udvaron, hol indul, hol nem. Csak ne ítélkezzenek rajtad azok a megtömött zsebű írástudók, akik a császári támogatásokon pöffeszkednek! Jó lenne, ugye, ha úgy telnének el a napok és éjszakák az első években, hogy nem gügyörészik kikapcsolhatatlanul és lehalkíthatatlanul egy-két-három poronty a nyakatokon? József, nézd a saját érdekeidet!”

Lucifer harsányan és kárörvendve vihog. Kezeit dörzsöli, és új kísértő gondolatokat vet fel:

– “És amúgy is. Te akarod kézben tartani a saját sorsodat, József. Miért avatkozik bele Isten? Nem kéne Neki megmaradni a szabbatoknál? Mi köze Neki a hét többi napjához? Figyelj rám! Ha itt és most átengeded Neki a döntés jogát, akkor ki tudja, mi mindent vár majd még el tőled? Ne hagyd magad, József, állj a sarkadra! Ne hagyd, hogy végül ez a távoli Isten adjon értelmet az életeteknek, és ne a saját elképzeléseitek szerint élhessetek mindennap.”

– Van még egy ötletem, ezt is vesd be, haver. – szól bele Belzebub. – “Talán Máriának se lesz fenékig tejföl. És ha neki is nehéz lesz? A terhesség, a gyermeknevelés, ha szívét éles kard járja át, mert a gyerek sajátos nevelési igényű, még a jeruzsálemi templomban is képes ott ragadni, hogy a tanítást hallgassa az Ő Atyjáról. Ne is menjünk bele, hogy nem is te vagy az atyja. Neveljed, ruházzad, etessed, fedelet adj a feje fölé, pedig nem is a te gyermeked? Mi ez az egész képtelenség?”

– Rendben. Végül pedig ezt mondom majd: “Azt várná Isten, hogy férfiként vállald a felelősséget, nőj fel a feladathoz. De akarod te ezt egyáltalán? Akarsz felelősséget? Akarsz beleállni a dolgokba? Kilépnél a konvencióhotel kényelméből és biztonságából? Mennyivel egyszerűbb csak sodródni az árral, az influenszerekkel, a populáris celebek üzeneteivel, miszerint csak a magunk örömét kell keresnünk. Persze, ők megkeresik neked, haver, segítenek! A csapból is folyik a szórakoztatásod, József! Csak fel ne eszmélj, hogy az életed drága percei peregnek, megállíthatatlanul. Amíg (szingliként) csak magadra gondolsz és nem ébredsz öntudatra, mi percenként csaljuk ki tőled egyetlen életed eltékozolt napjait és éjszakáit. Nekünk csak ennyi kell, hogy ne tedd azt, amire Isten hív. Minden más, szórakozás, buli, haverok, hanta, ez mind jöhet, nem számít.”  – fejezi be Diabolosz.

– Igen, ez a fő üzenet később is minden férfinak és nőnek. – összegzi Lucifer. – A saját érdekeik, a saját élményeik és kis elképzeléseik. Ha ezek kellően nagyra nőnek a szívükben, – persze a mi médiakampányunknak megfelelő tartalommal – akkor biztosan nem marad hely ott sem Istennek, sem egy tiszteletteljes, értékeket felismerő párkapcsolatnak. Értelmi és érzelmi elbutítás, fiúk! Az emberi kapcsolatok teljes szétzilálása! Isten pedig fel se merüljön bennük, vagy max heti egy órára kenetteljes, távoli idegenként, nem több!  

– Igenis, főnök. – felelik kórusban a beosztottak.

Lucifer bólint, a megfogant életnek vesznie kell. Az ördögi terv pedig készen áll. A gonosz abban bízik, hogy a terv elég erős, az érvek stabilan megállnak, biztosan működni fognak. Két gyenge emberről van csak szó, ő pedig a legjobb démonjait küldi ellenük.

Máriát és Józsefet egyaránt megtalálják a kísértő gondolatok.

Mária hallván az angyal szavait, szívében forgatja a kérdést. Próbálja összeszedni a kulcsszavakat: Isten, szeretet, gyermek… ez a három szó lebeg előtte. A másik oldalon vajon mi áll? Mindaz, amit Belzubub a fülébe sugdos. A három szó kiforgatása: Sátán, önzés, abortusz. Mária gyorsan dönt.

Már egyértelmű, hogy kit és mit választ. A jövőhöz pedig megjön az erő felülről, mert minden jó adomány Istentől származik.

– Legyen nekem a te igéd szerint. – feleli Gábrielnek, és elindul megváltásunk folyamata.

Hála Istennek, hogy Mária hallgatott a lelkiismeret szavára, és minden válság ellenére szerető édesanyja lett a mi Urunknak.

Józseffel mi történt? Kusza álmaiból biztosan kimerülten ébredt, de mégis világos fejjel. Egy mondat ragadt meg benne, az angyal biztatása: “Ne félj!” József elindul Máriával a házasság rögös útjain, vállalva a váratlan gyermeket, Isten áldását mindnyájunk számára.

Hála Istennek Máriáért és Józsefért.   

Amennyiben megérint titeket az életvédelem kérdése – amely még mindig vezető halálok világszerte – információk és érvek begyűjtésére, valamint szemléletformáló jelleggel ajánlom nemrég megjelent könyvemet, Magzatnaplóm címmel. 
Magzatnaplóm emberi méltóság magzat ember
Mária és József megkísértése – folytatás
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük